Persbericht Flanders Grand Prix 2018

Flanders Grand Prix

Dit weekend, van vrijdag 10 augustus t/m zondag 12 augustus organiseert Zwaantjes Roller Club de 51 ste internationale Grote Prijs van Vlaanderen Inline Skating. 
Opnieuw staan meer dan 500 deelnemers aan de start van dit driedaags skeelercriterium. 
Waar bij de start van dit evenement het vooral de bedoeling was om de lokale jeugd de kans te geven zich te meten met atleten uit de buurlanden, is de wedstrijd uitgegroeid tot een wedstrijd met uitstraling over de gehele wereld. 
Atleten uit alle werelddelen nemen deel en topatleten zakken dit weekend af naar Oostende om zich met elkaar te meten.
Vrijdag 10 augustus wordt in de voormiddag gestart  om 10u met de tijdritten over 300m op de Mundialpiste in de Egellaan. 's Namiddags om 16u starten we met een programma voor alle leeftijden en diverse afstanden/disciplines.  
Ook zaterdag gaan alle wedstrijden door op de piste. 
Zondagvoormiddag wordt er om 09u gestart met een wegwedstrijd door Zandvoorde (Zandvoordedorpstraat, Grintweg, Zwanenlaan, Graanmolenstraat), en wordt er verder geskeelerd op de piste (wedstrijden tot +/- 16u30)

De driedaagse te Oostende is meteen ook het sluitstuk van een Europees regelmatigheidscriterium gespreid over verschillende wedstrijdweekends in Duitsland,  Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, en Portugal (european cup) en is meteen een aanzet naar de Europese Kampioenschappen skeeleren die vrijdag 17 augustus starten op de piste te Zandvoorde/Oostende
Inkom gratis! 

xtra info? www.flandersgrandprix.be en www.oostende2018.eu

Copyright ZRC

owla