Persbericht

Flanders Grand Prix

De 55 ste editie van de Flanders Grand Prix inline-speedskating gaat door op 11-12-13 augustus in de Oostendse deelgemeente Zandvoorde. 684 renners uit 25 landen zijn ingeschreven, wat meteen zorgt voor een clubrecord. Nooit eerder hadden de “zwaantjes” een zo hoog aantal ingeschreven atleten. Diverse medaillewinnaars van de afgelopen Europese Kampioenschappen in Frankrijk zullen hun opwachting maken waaronder ook Belgen Lyssa Vansteenkiste, Stan Beelen en Jorun Geerts. Ook een 50-tal lokale renners van Zwaantjes zullen hun beste beentje voorzetten en talloze vrijwilligers leiden dit grootse sportevenement in goede banen.

De wedstrijden starten op vrijdag en zaterdag om 9u00 aan de Mundialpiste en lopen door tot s’ avonds. Op zondag rijden de hogere categorieën vanaf 9u00 een wegwedstrijd in het centrum van Zandvoorde, vanaf 11u45 vatten de laatste wedstrijden aan op de piste. De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 15u30.

In juni laatsleden werd de piste nog voorzien van een nieuwe toplaag. Volgend jaar organiseert Zwaantjes Roller Club het Europees Kampioenschap van 18 tot 25 juli 2024. De Flanders Grand Prix wordt dan een week eerder verreden op 12-13-14 juli 2024.

Alle informatie over dit evenement is te vinden op www.flandersgrandprix.be en via onze sociale media.
In bijlage onze affiche en programma