Persbericht Flanders Grand Prix 2024

Flanders Grand Prix

De 56 ste editie van de Flanders Grand Prix inline-speedskating gaat door op 12-13-14 juli in de Oostendse deelgemeente Zandvoorde. Meer dan 600 renners uit 25 landen zijn ingeschreven om mee te strijden op de 200m piste, waar enkele dagen later de Europese Kampioenschappen plaatsvinden. Diverse potentiele medaillekandidaten zullen hun opwachting maken en de benen nog eens testen voor hun grote moment een week later. Ook een 40 lokale renners van Zwaantjes maken hun opwachting en voor talloze vrijwilligers en de organisatie is dit de laatste grote test voor het EK.

De wedstrijden van de Flanders Grand Prix starten op vrijdag en zaterdag om 9u00 aan de Mundialpiste en lopen door tot s’ avonds. Op zondag rijden de hogere categorieën vanaf 9u00 een wegwedstrijd in het centrum van Zandvoorde, vanaf 11u15 vatten de laatste wedstrijden aan op de piste. De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 15u30.

Alle informatie over dit evenement is te vinden op www.flandersgrandprix.be en via onze sociale media

Zwaantjes Roller Club organiseert een week later het Europees Kampioenschap van 18 tot 25 juli 2024. Op donderdag 18 staat de openingsceremonie gepland met een optreden van Edje Ska en de Pilchards. 19-20-21 vinden de EK wedstrijden op de piste plaats, 23-24 EK op de weg aan de Egellaan-Zwanenlaan en afsluiten doen we met de marathon op 25 juli in de Alfons Pieterslaan.

Alle informatie over dit evenement is te vinden op www.oostende2024.eu en via onze sociale mediakanalen facebook/instagram.

 


owla